maanantai 3. helmikuuta 2014

Manta pikku ahmia/nirpottaja

Moi nyt kerron että yritettiin tänään treenata mut johonkin ihan muuhun päädyttiin. Alku meni ihan hyvin ( muutema istuminen ja luokse tulo). Sen jälkeen ajattelin treenata vähän agia. Ajatus oli hyvä, mutta kun oliltiin harjoitellut putkea vähän aikaa kävi näin: Jätin namu rasian sohvalle ja aloin laittaa hyppy estettä. Mutta samalla kun pistin estettä niin eikös tietysti meidän pikku Manta ollut mennyt syömään ne namut :/. Ne treenit oli sitten siinä :(. En tajua miksi Manta ahmii namuja vaikka millä mitalla mutta oma ruoka ei maistu. Vaikka ollaan sekotettu koiran makkaraa ja ruokaa sekaisin niin neiti ei syö. Pentuna Mantalla oli ihan sama juttu ei syönyt. Sitten yhessä vaiheessa söi ja nyt ei sit syö. Tälläkin hetkellä on keittiössä täynä oleva koiran ruoka kuppi. Toivotaan kumminkin että tämä on vaan väliaikaista. Mutta nyt moikka.

7 kommenttia:

  1. Onko Manta ollu kauankin syömättä? Ootteko kokeillu niin, että ette sekota sitä koiran makkaraa siihen nappulaan? Jos ei millään syö, niin voitte esim. käydä ostamassa esim. mustista ja mirristä liha pötköjä (joutuu kylläkin pakastamaan..) niin voi mennä paremmin. Koirakin voi kaivata vaihtelua ruokintaan, ei sekään aina jaksa samaa ruokaa syödä!
    Sisu esim. piti tossa viime viikolla 3,5 sellasta päivää, että söi vain n. 50/300g kunnon ruokaa, mutta namuja ja paria luuta se järsi ihan normisti. Ei näyttänyt mitenkään nälkiintyneeltä, vaan piti paastoa.Seuraavana päivänä sitten söi kahden aterian edestä kerralla ;). Koira voi pitää välillä paasto päiviä. Siihen ei auta muu, ei koira itseään nälkään tapa vaan syö viimeistään sillon, kun sillä on oikeesti nälkä.
    T: Erittäin nirson koiran ja kissan omistaja (Sisu ei syö esim. pikku koiran nappuloita, vaan Pomon nappuloita, tiettyjä lihoja tai herneitä. Sade ei suostu syömään mitään muuta, kuin kovaa ruookaa).

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. ..tai kokeilkaa antaa ruoka lautaselta, jotkut koirat tekee sitä, että ei halua syödä kupista, vaan lautaselta :D. Kuulostaa hassulta, mutta tiedän parikin tälaista koiraa. Tai kissan märkä ruoka on hirrven hyvää koiran ruuan joukossa! ;)

    VastaaPoista
  4. ok, ollaan sekoitettu koiran makkaraa kyllä sekaisin mutta manta ei syö, äiti vähän epäilee että manta olisi kyllästynyt ruokaansa. Sitä lautaselta syömistä vois kokeilla ja kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Joo, mäkin veikkaan, että kun on Mantasta kyse, niin se ei vaan jaksa syödä sitä samaa ruokaa koko ajan..ei ihmisetkään samaa ruokaa aina jaksa syödä. Kannattaa monipuolistaa sen ruokailua, kuten esim.niillä lihoilla tai koiran tai kissan märkäruuilla. Niin ja juusto on kans hyvä ;), Sisu tanssis varmaan ripaskaa, kunhan saa juustoo :D. Niitä ei tarvii laittaa paljoo, vaan sekottaa vaan vähän niiden nappuloiden joukkoon. Sisu rupes syömään paljon paremmin, kun ruvettiin 2/3 osa barffaamaan sitä (barffista saa lisää tietoa mushin sivuilta, jos kiinnostaa). Jos käytte ostamassa niitä lihoja, niin laita mulle viestiä, niin neuvon mistä niitä saa halvemmalla.

      Poista
  5. Manta varmaan vois noista lihoista tykätä ;) varmaan käydään niitä lihoja ostamassa.

    VastaaPoista